Gökçeada
Ege Denizi’nin kuzeyinde yer alan Gökçeada Türkiye’nin en büyük adası olup 95 km kıyı şeridine sahiptir. Adanın kuzeyi ormanlık güneyi çorak yapıya sahiptir. Gökçeada,mevcut göl ve göletleriyle kendine yeterli tatlı su kaynağına sahip nadir adalardandır. Kıyıların büyük kısmında denize girilebilecek kumsal alanlar ve plajlar bulunmaktadır. Ada nüfusunun çok az bir kısmını Rum kökenli vatandaşlar oluşturmakta ve çoğunlukla eski Rum köylerinde yaşamlarını sürdürmektedir. Yılın büyük bölümünde rüzgarlara açık olan adada bu nedenle gemi seferlerinde aksamalar da olmaktadır. Genelde sakin bir yapıya sahip olan Gökçeada'nın eğlence merkezi diyebileceğimiz mekanları Kaleköy'de yer alır. Kefalos (Aydıncık) sahilinde bulunan tesislerde birçok su sporu için gerekli ekipman bulunabilmektedir
Konum ve Yüzölçümü :Gökçeada 289.5 km2 yüzölçümüne, 95 km kıyı şeridi uzunluğuna sahiptir. Adanın doğu-batı uzunluğu 29.5 km, kuzey-güney uzunluğu ise 13 km'dir. Gökçeada (Kuzulimanı) , Çanakkale'den izlenen rotaya göre 32 mil, Gelibolu yarımadasındaki Kabatepe limanına 14 mil, Bozcaada'ya 33 mil, Ege denizinde bulunan Yunan adalarından Limni'ye 16 mil, Semadirek adasına 14 mil uzaklıktadır.
Doğal Yapı
:Gökçeada çok engebeli ,volkanik kütlelerden oluşmuştur.
Adanın % 77'si dağlık,%12'si engebeli,% 11'i ise ovadır. Adanın en yüksek noktası Doruk Tepe 673 metredir.
İklim ve Bitki Örtüsü
:Gökçeada'da Akdeniz tipi iklim görülür.Hakim rüzgarlar lodos ve poyraz'dır.Senenin büyük bölümünde rüzgarlar devamlılık sağlar. Bitki örtüsü olarak 6870 hektar orman,makilik alanlar ve zeytinlikler mevcuttur.
İç Sular
Gökçeada tatlı su kaynakları bakımından zengin, kendine yeterli potansiyele sahiptir. Şahinkaya, Dereköy, Aydıncık ve Uğurlu göletlerinden sulama amaçlı ; Zeytinli Baraj Gölü'nden ise içme ve kullanma suyu ile Çınarlı ovasında tarımsal amaçlı sulama olarak yararlanılmaktadır. Akarsu yoktur ve dereler yazın kurumaktadır. Adanın doğu kesiminde denizden taşan sulardan oluşmuş Tuz Gölü bulunmaktadır. Tuz Gölü adanın %1'i kadardır.
Turizm
Gökçeada, yerli ve yabancı turistlerin ,özellikle yaz aylarında çok yoğun olarak ziyaret ettikleri bir yer.Konaklama olanaklarının kolaylığı,farklı bütçelere uygun pansiyon ve otellerin çeşitliliği,ada olması nedeniyle kıyılarının temizliği ve berrak denizi çekiciliğini arttırmaktadır.Sahip olduğu eski Rum köylerinin gezilip görülmeye değer yerler olması,ağustos ayında Tepeköy' de gerçekleştrilen festival ayrıca bir zenginlik katıyor Gökçeada'ya.Aydıncık (Kefalos) sahillerinde bulunan tuz gölünün çamurundan sağlık açısından faydalanma,yelkenli sörf,dalış gibi deniz sporu aktiviteleri de ilgi çekmekte.İrili ufaklı koylarda hem denizden hem de karadan ulaşım kolaylığı deniz keyfini daha zevkli hale getirmekte.Kaleköy'ün mütevazi eğlence mekanlarında gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlenmek mümkün.
Pansiyonculuk
Turizm açısından günden güne atılım içerisinde olan Gökçeada'da ev pansiyonculuğu özellikle yaz aylarında halkın geçim kaynaklarının temelini oluşturur. Gelen yerli ve yabancı turistlerin adada konaklama sorununu tamamen ortadan kaldıran ev pansiyonculuğu yoğun olarak Yenibademli ve Uğurlu köylerinde yapılmakla birlikte hemen her köyde ve ilçe merkezinde pansiyon bulmak mümkündür.